Campanie culturală anti-război susținută de Teatrul de Stat Constanța

Solidaritate cu Ucraina. FOTO Pixabay

În aceste zile, în care mulți dintre români – pe cont propriu sau prin diverse forme de asociere – încearcă să-i ajute pe semenii lor ucraineni, Teatrul de Stat Constanța se alătură unei inițiative culturale ce face apel la solidaritate și omenie.

TSC, la fel ca alte instituții de spectacole din România, se alătură campaniei „Rugă pentru Pace”, o inițiativă Radio România Cultural, în colaborare cu poeta Ana Blandiana.

Începând de vineri, 4 martie, înaintea fiecărui spectacol susținut de actorii Teatrului de Stat Constanța, se va difuza un mesaj audio de un minut, „Rugă pentru Pace”, citit de poeta Ana Blandiana și realizat de Radio România Cultural. Fragmentul, cu un puternic impact emoțional, aparține scriitoarei din Belarus Svetlana Aleksievici (cu tată bielorus și mamă ucraineană) și este extras din volumul „Ultimii martori”, apărut la Editura Litera. Este un apel la solidaritate, empatie si compasiune cu tragedia războiului din Ucraina.

După difuzarea acestui mesaj, se va păstra un moment de reculegere pentru  victimele războiului prin care trece încercatul popor ucrainean.

Campania Radio România Cultural „Rugă pentru pace” se desfășoară cu sprijinul Editurii Litera.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*