Campania ”Siguranţa ta, prioritatea noastră!”, Ediția a II-a, se lansează la Constanța

Sediul Inspectoratului de Poliție Județean - IPJ Constanța. FOTO Catalin Schipor
Sediul Inspectoratului de Poliție Județean - IPJ Constanța. FOTO Catalin Schipor

Polițiștii lansează campania de prevenire a faptelor antisociale specifice sezonului estival şi de informare a turiştilor din staţiunile litoralului românesc cu privire la măsurile minime de autoprotecție ce trebuie adoptate pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor, intitulată ”SIGURANŢA TA, PRIORITATEA NOASTRĂ!”, Ediția a II-a.
Scopul Campaniei este reprezentat de creşterea gradului de siguranţă al turiştilor. Obiectivele acesteia sunt: creşterea sentimentului de siguranţă al turiştilor; asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică turiştilor şi cetăţenilor, prin prezenţa activă la vedere a poliţiştilor, a voluntarilor Crucii Roşii și a studenților Universității ”Ovidius” – Facultatea de Drept și Științe Administrative; informarea turiştilor prin popularizarea măsurilor şi mijloacelor de ordin preventiv; conştientizarea beneficiarilor cu privire la adoptarea măsurilor minime de siguranţă în vederea prevenirii victimizării.
Organizatorii Campaniei sunt Inspectoratul General al Poliției Române – Centrul de Informare și Relații Publice, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, Universitatea ”Ovidius” Constanța – Facultatea de Drept și Științe Administrative, Consiliul Județean Constanța – Autoritatea Teritorială Pentru Ordine Publică Constanța, Primăria Municipiului Constanța, Primăria Năvodari, Primăria Limanu, Crucea Roșie Constanța, Liceul ”Dimitrie Leonida” Constanța, partenerii fiind Asociația de Psihologie și Siguranță Rutieră ”PsihoTrafiQ”, Direcția Poliție Locală Constanța, R.A.T.C. Constanța, Metropolitan Constanța și Carrefour Constanța.
Grupul ţintă direct este compus din turiştii aflați în vacanță în staţiunile de pe litoralul românesc, cel indirect fiind alcătuit din populaţia Județului Constanţa.
Campania a fost lansată în anul 2016 ca Proiect Pilot în Stațiunea Mamaia și municipiul Constanța, iar ca urmare a feedback-ului primit de la turiști, se dezvoltă în anul 2017 pe întreg litoralul românesc, în Mamaia, municipiul Constanța, Năvodari, Eforie, Costinești, Neptun, Mangalia, Vama Veche, prin deschiderea oficială la data de 19 iulie a.c..
Astfel, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cei locali și cei peste 100 de voluntari ai Crucii Roșii și studenți ai Universității ”Ovidius”, împreună cu ceilalți partenri vor fi prezenți zilnic în stațiunile anterior menționate, unde vor derula activități de informare a turiștilor pentru prevenirea furturilor de pe plajă, din auto, din camerele de hotel și pentru prevenirea disparițiilor de minori etc..
Această campanie este realizată în conformitate cu Planul general de măsuri al M.A.I. – ”Litoral 2017”, fiind coordonată de către I.G.P.R. și are în vedere menţinerea şi asigurarea unui climat de siguranță pe perioada Sezonului Estival.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*