Câinii comunitari sunt adunați de Primăria Constanța în funcție de numărul de animale adoptate de la adăpost

Pentru a evita suprapopularea adăpostului, numărul câinilor luați de pe străzi este stabilit în funcție de câte animale vor fi adoptate. FOTO Primăria Constanța

Aproximativ 160 de câini comunitari, care așteaptă o familie, se află în momentul de față în Adăpostul situat pe strada Câmpul cu Flori, nr.11 (fostă strada Vârful cu Dor, nr.5).

Primăria Constanța anunță că a respectat dreptul la viață a câinilor comunitari și a aplicat decizii de menținere a acestora în adăpost, după expirarea termenului legal, iar pentru a evita suprapopularea adăpostului, numărul cățeilor luați de pe străzi este stabilit în funcție de câte animale vor fi adoptate.

„Echipele serviciului de ecarisaj se află pe teren și intervin în baza unui program prestabilit sau ori de câte ori este necesar pentru soluționarea cazurilor de urgență. 47 de câini au fost capturați de pe străzile Constanței”, au transmis reprezentanții instituției.

Adopția câinilor este gratuită, cățeii sunt încredințați spre adopție numai după ce aceștia au fost consultați de către medicul veterinar, deparazitați, vaccinați antirabic, sterilizați și identificați prin microcipare.

„Atunci când îți alegi un cățel, îți alegi un prieten, iar lucrul acesta nu poate fi cumpărat cu bani. Fiecare câine merită o șansă la viață. Avem nevoie și de sprijinul dvs. pentru a schimba în bine cât mai repede viața acestor suflete nevinovate. Suferința acestor animale poate evitată dacă adoptăm în mod responsabil”, a precizat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Adopția patrupedelor se poate face doar după ce au fost respectate mai multe condiții:

  1. prezentarea unui act de deținere a spațiului din care să rezulte condițiile corespunzătoare de creștere și adăpostire a câinilor;
  2. dovada resurselor materiale pentru creșterea și întreținerea câinilor;
  3. acordul asociațiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de doi câini;
  4. înregistrarea, imediat după adopție, a câinilor în Registrul de evidență a câinilor cu stăpân.

Cei care doresc să adopte un câine pot vizita Adăpostul pentru animale abandonate) sau pot obține mai multe informații la numărul de telefon 0733.045.213. Programul cu publicul al adăpostului este următorul:

  • luni, marți, miercuri, vineri: 10.00 – 14.00;
  • joi: 09.30 – 17.30;
  • sâmbătă și duminică: închis.

Iubitorii de animale, care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc, nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi. Ei au obligația să-i îngrijească și să respecte normele legale. Abandonul câinilor revendicați ori adoptați constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*