Bunuri de peste 3,5 milioane de lei, descoperite în Portul Constanța

Jucării contrafăcute, descoperite în Portul Constanța Sud. FOTO: AVR

Inspectorii vamali din Portul Constanța Sud au descoperit și reținut vineri, 26 mai, mărfuri în valoare de aproximativ 3,7 milioane de lei. Controlul fizic a fost efectuat asupra a două containere sosite din China, care aparțineau unor societăți comerciale din România și Republica Moldova.

În urma verificărilor, inspectorii vamali au identificat aproximativ 2.000 de bucăți de articole din oțel utilizate în industria auto, mai precis componente suport motor, care prezintă suspiciuni de încălcare a dreptului de proprietate intelectuală pentru marca “FORD”. De asemenea, au fost reținute 8.000 de bucăți de apă de toaletă, susceptibile de a încălca drepturile de proprietate intelectuală pentru mărcile “CAROLINA HERRERA”, “PACO RABANE”, “VERSACE” și “YVES SAINT LAURENT”.

Totodată, în ziua precedentă, pe 25 mai, inspectorii vamali au descoperit și reținut 16.000 de bucăți de jucării sosite din China într-un container aparținând unei societăți comerciale din Ucraina. Aceste jucării, în valoare deosebită pentru copii, prezintă suspiciuni de încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală pentru mărcile “SUPERMAN”, “MY LITTLE PONY”, “HELLO KITTY”, “DISNEY” și “LEGO”.

Valoarea totală a bunurilor reținute în ambele cazuri este estimată la aproximativ 3,7 milioane de lei, luând în considerare prețul de vânzare cu amănuntul al unui produs original pe piață.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*