Bunuri contrafăcute sau nedeclarate, de aproape 4 milioane de lei, confiscate, anul acesta, de polițiștii de frontieră constănțeni

Containere cu deșeuri, găsite în Portul Constanța. FOTO Garda de Coastă.

Polițiștii de frontieră constănțeni au confiscat, de la începutul anului și până în prezent, 438.658 de bunuri contrafăcute sau nedeclarate, în valoare de 3.902.371 de lei, majoritatea cazurilor fiind descoperite în Portul Constanța Sud Agigea.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră au constatat 26 de cazuri cu mărfuri nedeclarate ori contrafăcute, în care au fost implicate 26 persoane fizice și juridice. Cea mai mare captură de acest gen a fost realizată în luna februarie a acestui an, în Portul Constanța Sud Agigea, în urma unui control efectuat asupra a 16 containere, descărcate de pe o navă sub pavilion Olanda, ce sosise din Marea Britanie.

„Astfel, s-a constatat că, deși în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind obiecte de uz casnic second hand, acestea erau deșeuri inutilizabile. Totodată, au fost desfășurate activități specifice de către polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră în colaborare cu lucrători din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București la sediul și trei puncte de lucru ale societății comerciale aflate pe raza municipiului București și județului Ilfov”, au precizat sursele citate.

Ulterior au mai fost descoperite încă 16 containere cu ambalaje din plastic și anvelope uzate, acestea prezentând un real pericol pentru sănătatea umană, iar după finalizarea activităților de control marfa a fost reintrodusă în containere și returnată societăților comerciale expeditoare.

În cauză sunt cercetați doi cetățeni români și un cetățean britanic, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exportul sau importul de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală, iar bunurile urmând a fi returnate la expeditor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*