Bunuri contrafăcute, în valoare de peste 20.000 lei, confiscate în punctul de frontieră de la Vama Veche

PTF Vama Veche. FOTO Adrian Boioglu

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit, în două autocare ce veneau din Turcia, articole vestimentare contrafăcute, în valoare totală de peste 20.000 de lei.

Astfel, potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din PTF Vama Veche au efectuat marți, 13 aprilie, pe sensul de intrare în țară, controlul specific pasagerilor dintr-un autocar ce făcea curse regulate pe ruta Turcia – România. Ei au descoperit astfel, în bagajele unui cetățean român, în vârstă de 23 ani, 78 articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În aceeași dată și la același punct de trecere a frontierei, câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele a doi cetățeni români, în vârstă de 41 ani, respectiv 43 de ani, aflați într-un autocar ce efectua transport regulat pe ruta Turcia – România, aflat pe sensul de intrare în țară, 118 articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Cei trei cetățeni români au declarat că au achiziționat articolele din Turcia, fără a deține documente de proveniență pentru bunurile transportate. Toate produsele, în valoare de aproximativ 20.800 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Stiri Internationale - Bunuri Contrafăcute, în Valoare De Peste 20.000 Lei, Confiscate în Punctul De Frontieră De La Vama Veche - Constanta News » Ziare.News

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*