VIDEO Bunuri contrafăcute, de un milion de euro, confiscate de polițiștii de frontieră de la Negru Vodă

Bunuri contrafăcute, de un milion de euro, confiscate de polițiștii de frontieră de la Negru Vodă

Polițiștii de frontieră și vameșii constănțeni au descoperit, într-un automarfar sosit din Turcia, câteva mii de articole vestimentare, în valoare de aproximativ un milion de euro, inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali din Punctul de Trecerea a Frontierei Negru Vodă, au efectuat la sfârșitul săptămânii trecute, pe sensul de intrare în țară, specific unui autocamion înmatriculat în România, care transporta textile din Turcia pentru o firmă din România. La volanul automarfarului se afla un cetățean român, în vârstă de 50 ani.

„Deoarece existau suspiciuni că marfa transportată este contrafăcută, automarfarul a fost condus la rampa de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Agigea, pentru efectuarea unui control amănunțit, împreună cu lucrătorii vamali. Astfel, echipa comună a descoperit 13.289 de articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

Produsele, în valoare de aproximativ un milion de euro, dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*