Bunuri contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră de la PTF Vama Veche

Bunuri contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră de la PTF Vama Veche. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Vama Veche au descoperit, într-un autocar sosit din Turcia, articole vestimentare în valoare de aproximativ 8.000 de lei, inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Potrivit Gărzii de Coastă, la sfârșitul săptămânii trecute, agenții din Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

„Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele unui pasager 70 articole de îmbrăcăminte, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Acestea aparțineau unui cetățean român, în vârstă de 35 de ani. Persoana în cauză a declarat că a achiziționat articolele din Turcia, fără a deține documente de proveniență pentru bunurile transportate”, au transmis reprezentanții instituției.

Produsele, în valoare de aproximativ 8.000 de lei, dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*