Bogdan Huțucă: „Reducerea cu 50 la sută a accizei la combustibil scade sau nu prețul la pompă?”

Deputatul Bogdan Huțucă / Președintele PNL Constanța. FOTO Arhiva personală
Deputatul Bogdan Huțucă / Președintele PNL Constanța. FOTO Arhiva personală

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, susține că reducerea cu 50 la sută a accizei la combustibil, decisă în ultima ședință a coaliției de guvernare, este un demers necesar, care vine să completeze măsurile propuse de PNL, fiind important pentru creșterea puterii de cumpărare, întărirea economiei, combaterea inflației, aspecte care vor avea un impact major în creșterea veniturilor românilor.

„Reducerea cu 50 la sută a accizei la combustibil creează o mare așteptare în rândul românilor și al agenților economici, reflectându-se direct în piața de consum. Dincolo de graba liderilor PSD de a anunța această măsură, ar trebui calculate impactul bugetar extrem de mare și posibilele riscuri ale acestui demers. De aceea, subliniez faptul că în urma reducerii accizei s-ar putea crea un scenariu în care operatorii economici să speculeze această măsură, în interes propriu, nu în interesul consumatorului. Practic, Guvernul scade acciza la combustibil cu 50 de procente, în timp ce operatorii economici ar putea evita reducerea proporțională, însă păstrează, în continuare, prețul actual”, a precizat deputatul liberal într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El mai spune că în acest demers de reducere a accizei, un dialog între Ministerul Finanțelor și operatorii economici ar fi extrem de necesar, astfel încât să poată fi eliminate posibilele bariere sau bule speculative.

„În spațiul public au fost deja vehiculate reduceri la pompă de la 1,5 lei la 1 leu, fără a se lua în calcul faptul că această măsură ar putea fi ignorată de către marii operatori în domeniul carburanților. De aceea, consider că ar fi mai bine să facem calculele de două ori înainte de a anunța anumite măsuri, pentru că s-ar putea crea așteptări nefondate într-un moment în care criza energetică pe care o traversează Europa ar putea fi accentuată din cauza evenimentelor geopolitice din zona flancului estic al NATO și al Uniunii Europene. Recomandarea mea pentru ministrul finanțelor și Guvernul României este ca aceștia să se asigure, înainte de a lua această măsură, că operatorii economici din domeniul carburanților vor scădea prețurile la pompă, în interesul românilor”, susține Bogdan Huțucă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*