Bilanțul Comandamentului Sezon Estival 2023 al ANSVSA: 471 de unități au primit amenzi în valoare de 4.962.200 de lei

Nereguli găsite la unități de pe litoral. FOTO ANSVSA

Comandamentul Sezon Estival 2023 al ANSVSA a ajuns la final și în urma controalelor 471 de unități au primit amenzi în valoare de 4.962.200 de lei.

În perioada 26.06 – 03.09.2023, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Astfel, au fost verificate 2.245 de unități localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia și Constanța.

În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la:

comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;

nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorifcare a produselor alimentare;

depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 471 de unități, cu amenzi în valoare de 4.962.200 de lei. De asemenea, au fost emise 22 de ordonanțe de interzicere a activității, 11 ordonanțe de suspendare a activității și 9 avertismente.

Au fost confiscate și direcționate către unități de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 2.125 de kg. (carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, înghețată).

Echipele de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor împreună cu instituţiile partenere, au efectuat controale la festivaluri, la manifestări culturale cu specific gastronomic, la festivităţile prilejuite de ziua Marinei Române şi în toate unităţile de alimentaţie publică, reușind să realizeze dezideratul propus, 0 toxiinfecţii alimentare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*