Biblioteca Colorată din Constanța, gazdă pentru manifestările dedicate Zilei Internaționale a Poveștilor

Două evenimente deosebite pentru copii la Biblioteca Colorată

Un eveniment deosebit are loc pe 20 martie la Bibliotecă Colorată, dedicat în mod special copiilor, dar și părinților. Este vorba de celebrarea Zilei Internaționale a Poveștilor.

În cadrul acestui eveniment, Trupa Suflețel și Mădălina Petrencu vor expune prima expoziție de păpuși din basmele populare și vor citi povești copiilor și părinților, dar vor și învăța cum se citește cu voce tare o poveste și care este secretul citirii unei povești.

Evenimentul începe la ora 17:00 fix, la Tomis HUB Bibliotecă Colorată Etaj 3 Tomis Mall Constanța, intrarea fiind gratuită.

„Născute o dată cu lumea și traversând vremea prin inimile trăitorilor, poveștile sunt darurile cele mai împărțite între noi, oamenii! Fie că le purtăm, că le spunem sau le ascultăm, poveștile fac parte din viață noastră, sunt cronicile trăirilor noastre!În fiecare an, pe 20 martie, la echinocțiu, oamenii din toată lumea celebrează Ziua internațională a spunerii poveștilor! Acum 10 ani evenimentul era deja foarte răspândit în Europa, Africa, America de Nord, America de Sud și Australia! Având nobilă misiune de a ajunge la inimă omului și de a-l înălța pe acesta către cea mai frumoasă trăire posibilă, poveștile se adună clădind mituri, legende, epopee – această este temă Zilei Mondiale a Povestitului, în 2019- „Myths, Legends, and Epics” – iar iubitorii de povești sunt chemați să savureze felii din fantastică realitate a acestor povești! La întâlnirea de miercuri, 20 martie, ne vom scălda în poveștile spuse de Mădălina Petrencu, care va fi ghid prin labirintul sensurilor desprinse din povești“, au precizat organizatorii.

De asemenea, joi pe 21 martie, este Ziua Internațională a Teatrului de păpuși. Cu această ocazie, joi seară, Teatrul Semn din Constanța joacă piesa de teatru independent „Talcioc de Sentimente“. Intrarea este liberă, dar trebuiesc făcute rezervări în prealabil la numărul de telefon 0723.449.460

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*