„Bătrâna şi hoţul”, premieră cu Ileana Ploscaru în rolul principal, la Constanța

Coadă la Teatrul de Stat din Constanța
Teatrul de Stat din Constanța. FOTO Arhivă

În weekend-ul care urmează, Teatrul de Stat Constanţa (TSC) vă invită la a patra premieră a stagiunii 2016 – 2017: „Bătrâna şi hoţul”, cea mai jucată piesă a dramaturgului contemporan Viorel Savin, pe care publicul mai matur şi-o aduce aminte pentru că a fost difuzată de TVR în repetate rânduri, cu regretata actriţă Irina Răchiţeanu-Şirianu în rolul principal.

La Constanţa piesa a mai fost montată în anul 1991, cu Ana Mirena şi Iulian Enache în rolurile principale. 25 de ani mai târziu, Iulian Enache ocupă scaunul regizoral, iar pe scenă vor fi Ileana Ploscaru şi Dan Cojocaru, secondaţi de Alina Manţu şi Alexandru Medveghi.

Regizorul Iulian Enache vrea să-şi conducă publicul spre o meditaţie asupra artei şi artiştilor: „Nu poți opri prezentul și de aceea în fiecare zi trebuie să renunțăm la trecut… Și, pentru că nu-l putem opri, încercăm să-l recreăm. Omul, al cărui trecut „este deja pe cale de dispariţie”, este emoţionat, în adâncul său, de cuvinte ca „renaştere” şi „revoltă”. Veșnicia artei este, în aparență, soluția optimă. Este, cu siguranță, salvarea celor incluși sau vizați de opera respectivă. Ce ne facem cu ceilalți… cu cei ce se visează artiști sau se pretind posesori de talent și ne invadează cu forța, pe toate canalele de comunicare, prezentul?”

După 65 de ani activitate teatrală și 55 de ani pe scena constănţeană, Ileana Ploscaru a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului Constanţa şi este actriţa care se bucură de aprecierea şi respectul publicului său şi ale colegilor de toate vârstele, reprezentând un model, un mentor şi un profesor pentru generaţii întregi. Prezenţa sa pe scenă este o provocare şi pentru parteneri, şi pentru regizor, şi pentru public.

Pentru cei care o iubesc pe Ileana Ploscaru este important să știe că pe 31 ianuarie actrița își serbează ziua de naștere, iar, printr-o fericită coincidență, partenerul ei de pe scenă, actorul Dan Cojocaru, este născut în aceeași zi.

Piesa va avea trei reprezentaţii în acest weekend:
Vineri, 20 ianuarie, de la ora 19.00, avanpremiera;
Sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 19.00, PREMIERA;
Duminică, 22 ianuarie, de la ora 19.00, al treilea spectacol.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*