Barjă scufundată pe canalul Poarta Albă – Midia Năvodari

O barjă încărcată cu nisip s-a scufundat pe canalul Poarta Albă - Midia Năvodari. FOTO: ANR

O barjă încărcată cu nisip s-a scufundat în seara zilei de duminică, 26 februarie, pe canalul Poarta Albă – Midia Năvodari.

Potrivit Autorității Navale Române evenimentul de navigație a avut loc în jurul orei 23.30. Barja, care făcea parte dintr-un convoi, are pavilion românesc și este încărcată cu 1.100 tone de nisip. Acesta plecase din Cernavodă și urma ca în cursul dimineții de luni, 27 februarie, să descarce încărcătura la Ovidiu.

„Pe parcursul nopții a acostat în zona amonte km 13 mal drept, pe canalul Poarta Albă – Midia Năvodari, acolo unde s-a și scufundat. Căpitănia Portului Medgidia efectuează cercetarea evenimentului de navigație și urmează să stabilească motivul producerii scufundării”, au transmis reprezentanții ANR.

Sursele citate anunță că nu exista urme de poluare, iar traficul se desfășoară în zonă fără probleme.

„Locul scufundării a fost balizat și a fost transmis și un aviz către navigatori. Armatorul a fost înștiințat ca în termen de 10 zile sa înceapă operațiunea de ranfluare a navei și de curățare a șenalul navigabil”, au mai precizat reprezentanții ANR.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*