Bărbatul din Independența, care și-a omorât fratele în bătaie, a fost trimis în judecată

Curtea de Apel, Tribunalul Constanta. FOTO Catalin Schipor

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arestul preventiv, a unui bărbat în vârstă de 66 de ani, din comuna Independența, pentru comiterea infracțiunii de omor.

Probatoriul administrat în cauză a relevat că, în noaptea de 29/30 mai, în timp ce se afla în imobilul din localitatea Independența, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul Ș. A. l-a agresat fizic pe fratele său, prin aplicarea mai multor lovituri cu corpuri dure (printre care o bâtă din material lemnos de cca 130 cm lungime) pe întreaga suprafață a corpului, respectiv prin lovirea de corpuri/planuri dure, victima suferind numeroase leziuni traumatice – echimoze la diverse niveluri, hematoame epicraniene, fractură de piramidă nazală, fracturi costale, plăgi la nivelul extremității cefalice.

„Agresiunea comisă asupra persoanei vătămate, coroborată cu starea de intoxicație etilică acută în care se afla aceasta – alcoolemie de 2,62 g la mie la momentul prezentării la unitatea de primiri urgențe a spitalului, și cu inacțiunea prezumtivului agresor, care a lăsat victima în stare de inconștiență pe podeaua locuinței, cu ușa deschisă, mai multe ore, fără a solicita prezența unui echipaj medical și fără a anunța rapid autoritățile, au contribuit la instalarea hipotermiei severe (26 grade C temperatură corporală), cauză care a dus la decesul victimei, la data de 08 iunie, prin instalarea comei profunde complicate în evoluție cu tromboze plurisistemice și bronhopneumonie”, au precizat procurorii constănțeni..

În primă fază, agresorul a încercat să inducă în eroare organele de urmărire penală, când a sunat la 112 și a anunțat că ar fi găsit la ușa locuinței sale un necunoscut în stare de inconștiență, însă ulterior a recunoscut comiterea faptei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*