Bărbat reținut după ce a obligat două adolescente să se prostitueze într-un apartament din Năvodari

Sediul Parchetul Tribunalului si Judecatoriei Constanta. FOTO Catalin Schipor

Procurori ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Constanța au dispus reținerea unui inculpat, pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

Potrivit DIICOT Constanța, în cauză s-a reținut faptul că, în perioada iunie – iulie, bărbatul a adăpostit, transportat și obligat două minore, de 16 și 17 ani, să practice prostituția, într-un apartament din orașul Năvodari sau în alte locații din județul Constanța, în vederea obținerii de foloase patrimoniale.

Cele două adolescente ar fi fost recrutate în luna iunie 2022, de către un alt inculpat, în prezent cercetat în stare de arest preventiv, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora, provocată inclusiv de consumul de droguri, cu scopul de a le exploata sexual, prin obligarea acestora la practicarea prostituției.

În cursul zilei de marți, 28 martie, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. În aceeași cauză, alți patru inculpați sunt cercetați în stare de arest preventiv.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*