FOTO VIDEO Bărbat din Movilița, cercetat de polițiști pentru vânzarea de bunuri din siturile arheologice

Bărbat din Movilița, cercetat de polițiști pentru vânzarea de bunuri din siturile arheologice

Un bărbat din comuna constănțeană Movilița este cercetat pentru furt calificat de bunuri culturale și tăinuire după ce, în ultimii doi ani, a vândut pe piața neagră antichități descoperite în siturile arheologice din județ.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în cursul zilei de miercuri, 27 octombrie, polițiștii de investigații criminale și procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au efectuat două percheziții domiciliare, în localitatea Movilița, la o persoană bănuită de braconaj arheologic.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2021, un bărbat, de 48 de ani, ar fi efectuat o amplă activitate de braconaj arheologic, în siturile arheologice din județul Constanța. Acesta ar fi colectat și valorificat bunuri susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Național, prin intermediul unor site-uri cu profil de vânzări pe internet, dar și pe piața neagră de antichități”, au precizat reprezentanți ai IPJ Constanța.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 99 de monede din perioadele romană și medievală, patru detectoare de metale, peste 15.000 de lei, 6.700 de euro, 160 de lire sterline, 100 de dolari, bijuterii din aur, 520 de țigarete netimbrate, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.

Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat de bunuri culturale și tăinuire.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*