Bărbat din Mangalia, trimis în judecată după ce a încercat să jefuiască o bancă din oraș

Sediul Parchetul Tribunalului si Judecatoriei Constanta. FOTO Catalin Schipor

Un bărbat din Mangalia a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, după ce, luna trecută, a încercat să jefuiască o bancă din oraș, spunând că are o bombă asupra sa, și a luat un ostatic pe care l-a amenințat cu un cuțit.

Potrivit probatoriului administrat până în prezent de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, în data de 18 ianuarie 2022, în jurul orelor 16.00, purtând o mască de protecție chirurgicală la nivelul feței și o căciulă pe cap, bărbatul a pătruns în sediul unei bănci comerciale din municipiul Mangalia, unde l-a informat pe un angajat al băncii că are asupra sa o bombă și l-a amenințat că o va detona dacă nu va primi toți banii din casierie. Ulterior el l-a sechestrat pe angajatul respectiv până la intervenția firmei de pază alarmate și a organelor de poliție. După negocierea cu inculpatul, când acesta ceruse suma de 500.000 de lei și o mașină pentru a pleca de la locul faptei, organele de poliție au reușit să îl dezarmeze de un cuțit și au stabilit că asupra sa nu exista de fapt nicio bombă.

În cursul investigațiilor inculpatul și-a motivat acțiunea ilicită prin aceea că datora suma de 6.000 de lei unei bănci, iar că veniturile sale erau insuficiente pentru achitarea creditului.

Bărbatul a fost trimis în judecată acuzat fiind pentru săvârşirea unei tentative la infracțiunea de tâlhărie calificată şi a infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*