Bărbat arestat preventiv pentru că a condus o mașină fără permis și a provocat un accident în Movilița. Apoi, a provocat un alt accident, a fugit de la locul faptei și a plătit un tânăr să își asume cele două evenimente  

Bărbat arestat preventiv. FOTO IPJ Constanța

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru că a condus o mașină fără a avea permis și a provocat un accident în Movilița. Apoi, el a provocat un alt accident, a fugit de la locul faptei și a plătit un tânăr să își asume cele două evenimente

La data de 17 decembrie, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 42 de ani.

Acesta este bănuit de comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și instigare la fals în declarații.

Astfel, la data de 16 decembrie a.c., în jurul orei 01.30, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, ar fi condus un autoturism pe D.N. 38, fiind implicat într-un accident rutier (tamponare) în satul Movilița, unde ar fi lovit un alt autoturism, care circula din sens opus.

În continuare, conducătorul auto s-ar fi deplasat spre municipiul Constanța, unde, pe șoseaua Mangaliei, ar fi pierdut controlul direcției, ieșind de pe partea carosabilă.

Ulterior, conducătorul auto ar fi părăsit locul producerii evenimentului rutier.

Din cercetările efectuate în dosar a rezultat că, ulterior comiterii faptelor, bărbatul ar fi achitat o sumă de bani unui bărbat, de 23 de ani, care, la data de 17 decembrie a.c.,  s-ar fi deplasat la sediul Serviciul Rutier și ar fi declarat faptul că el ar fi condus autoturismul implicat în cele două accidente rutiere.

Bărbatul de 42 de ani a fost reținut, pentru 24 de ore, condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astăzi, a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, propunere ce a fost admisă.

Bărbatul de 23 de ani este bănuit de săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, cercetările fiind continuate pentru stabilirea situației de fapt.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*