Bărbat amendat cu 3.000 de lei după ce a fost prins în timp desena graffiti pe grupul statuar de la Teatrul Oleg Danovski

Bărbat prins în timp desena graffiti pe grupul statuar de la Teatrul Oleg Danovski. FOTO: DGPL Constanța

Polițiștii locali au intensificat acțiunile pentru depistarea și sancționarea celor care acoperă cu desene, semnături, texte sau alte înscrisuri construcții, indicatoare rutiere, mobilier urban, ziduri, stâlpi, obiecte de folosință comună aflate în locuri publice.

Astfel, în cursul zilei de vineri, 21 aprilie, un bărbat în vârstă de 32 de ani a fost surprins de către polițiștii locali în timp ce efectua desene tip graffiti pe soclul grupului statuar „Faun și nimfă“, monument istoric, situat în fântâna arteziană din fața teatrului Oleg Danovski. El a fost condus la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța în vederea identificării, unde a și fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 3.000 de lei. De asemenea, a fost dispusă măsura complementară de confiscare a bunurilor folosite la săvârșirea contravenției, respectiv un spray de culoare portocalie.

Polițiștii locali reamintesc că scrierea sau desenarea fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună în locuri publice este interzisă și reprezintă o faptă antisocială care se sancționează conform actelor normative în vigoare. Persoanele care săvârșesc astfel de fapte antisociale riscă o amendă contravențională cuprinsă între 3.000 și 6.000 lei și tragerea la răspundere cu privire la măsurile de curățare sau refacere a fațadelor sau a bunurilor afectate. În caz contrar pentru neîndeplinirea măsurii complementare de aducere a bunurilor la starea inițială prin ștergerea desenelor sau repararea, înlocuirea acestora există posibilitatea ca autoritatea locală să reabiliteze din fonduri proprii bunurile afectate, având dreptul la acțiune în regres împotriva contravenientului.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*