Avertizare meteo de cod galben

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă după-amiază, două avertizări cod galben şi o avertizare portocaliu pentru vreme severă.

Una dintre avertizările cod galben a intrat în vigoare sâmbătă, la ora 13.00 şi va fi valabilă până duminică la ora 10.00, timp în care vor fi intensificări temporare ale vântului şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare la munte. Potrivit meteorologilor, la munte, în special la altitudini de peste 1600 de metri, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 65-70 de kilometri la oră, iar pe creste 80-90 de kilometri la oră şi se vor semnala lapoviţă şi ninsoare. Intensificări ale vântului cu viteze cuprinse în general între 45 şi 55 de kilometri la oră vor fi local şi în restul zonelor, mai ales în sud-vestul şi în nord-vestul ţării.

A doua avertizare cod galben intră în vigoare duminică la ora 10.00 şi va fi valabilă până luni, la ora 23.00, fiind afectată toată ţara.

În acest interval, vântul va creşte în intensitate şi va avea viteze la rafală în general între 55 şi 70 de kilometri la oră şi local între 75-85 de kilometri la oră, iar vremea se va răci în toată ţara.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*