Avertizare de Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în Constanța

Cod galben de vreme severă la Constanța. FOTO Primăria Constanța

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis un Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabil începând de vineri, 7 iulie, de la ora 12.00, până în dimineața zilei de sâmbătă, 08 iulie, ora 10.00.

În Dobrogea, în intervalul menționat, se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 60 km/h, vijelii și grindină. De asemenea, cantitățile de apă vor fi semnificative, ajungând la valori de 20 – 25 l/mp și izolat chiar peste 40 l/mp în intervale scurte de timp. Marea va fi agitată, cu un grad de agitație predominant de 3 la coastă și de 4 – 5 în larg.

vineri, 7 iulie, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura minimă va fi de aproximativ 20 de grade.

Pentru ziua de sâmbătă, 08 iulie, se preconizează o ușoară scădere a temperaturilor, vremea devenind normală termic. Cerul va fi temporar noros ziua, fiind posibile averse și descărcări electrice trecătoare. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale în general de 55 – 65 km/h. Temperatura maximă estimată va fi în jur de 27 de grade, iar cea minimă de 19 grade.

În acest context, constănțenii sunt îndemnați să fie precauți și să ia măsuri de protecție împotriva fenomenelor meteorologice extreme. Autoritățile recomandă ca agenții economici și asociațiile de proprietari să semnaleze orice problemă apărută în urma acestor condiții meteorologice la numerele de telefon disponibile:

  •     Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;
  •     Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922;
  •     Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*