Autovehicul de lux indisponibilizat în Portul Constanța după ce s-a încercat introducerea în țară cu acte nereale

Autovehicul de lux indisponibilizat în Portul Constanța. FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră și inspectorii vamali constănțeni efectuează cercetări sub aspectul prezentării de acte nereale la autoritatea vamală, față de un cetățean român care intenționa să introducă în țară, prin Portul Constanța, un autoturism de lux pentru care există suspiciuni ca este subevaluat.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră, împreună cu inspectorii vamali, au participat la efectuarea controlului fizic asupra unui container, sosit în Portul Constanța Sud Agigea din Emiratele Arabe Unite, ce avea ca destinatar un cetățean român. Conform documentelor de însoțire, în container era încărcat un autoturism cu o valoare totală declarată de 10.000 de euro.

În urma verificărilor preliminare asupra documentelor însoțitoare și a autoturismului de lux, autoritățile de control au avut suspiciuni că acestea sunt subevaluate comparativ cu valoarea de comercializare pe piața de profil. În mod real, prețul unui astfel de autoturism, Fisker Karma, este de aproximativ patru ori mai mare.

Autovehicul de lux indisponibilizat în Portul Constanța. FOTO Garda de Coastă

Pe cale de consecință, autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cazului, iar în cauză se derulează cercetări pentru prezentarea de acte nereale la autoritatea vamala, urmând ca la finalizarea cazului să fie dispuse măsurile legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*