Autoritățile constănțene intensifică acțiunile de control pentru verificarea greutății vehiculelor pe drumurile județene

Autoritățile constănțene intensifică controalele pentru controlul greutății vehiculelor pe drumurile județene. FOTO: Drumuri Județene Constanța” SA

Societatea „Drumuri Județene Constanța” SA, în colaborare cu Poliția rutieră și Poliția locală, desfășoară în prezent o serie de controale pentru asigurarea respectării greutății maxime admise pe drumurile publice în județul Constanța.

Astfel, în ultimele zile, au fost oprite și cântărite peste 20 de autovehicule, iar la mai multe dintre acestea s-a constatat depășirea limitei maxime admise pentru încărcătură. Greutatea suplimentară a fost determinată în urma procedurii de cântărire a vehiculelor, iar agenții constatatori au aplicat sancțiuni conform legislației în vigoare.

Aceste controale au fost efectuate pe DJ 226 în zona Lumina și au un dublu scop: protejarea drumurilor județene și asigurarea siguranței rutiere. Supragreutatea vehiculelor nu numai că pune în pericol traficul rutier, ci și duce la deteriorarea calității drumurilor.

Autoritățile atrag atenția participanților la trafic că astfel de acțiuni de verificare a greutății vehiculelor și a masei maxime admise pe drumurile publice vor avea loc pe toate drumurile județene din Constanța, în scopul protejării acestora.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*