AUDIO Visul premonitoriu al lui ÎPS Teodosie înainte de numirea sa ca Arhiereu. Dublă aniversare pentru Arhiepiscopul Tomisului

IPS Teodosie și Patriarhul Teoctist
IPS Teodosie și Patriarhul Teoctist

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie împlinește astăzi 15 ani de la momentul întronizării sale. Înaltul prelat a povestit momentele de dinaintea evenimentului petrecut în anul 2001. Primăvara aceasta marchează și cei 22 ani de la ridicarea sa la treapta de Arhiereu.

Pe 22 martie 1994 Sfântul Sinod aproba alegerea sa n funcția de Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, cu titulatura de Snavoveanul. Șapte ani mai târziu, Preafericitul Părinte teoctist, Patriarhul României a convocat Colegiul Electoral Bisericesc pentru alegerea noului Arhiepiscop al Tomisului. În urma votului, episcopul Teodosie Petrescu a fost ales pentru scaunul Arhiepiscopal de la Tomis.

Întronizarea a avut loc pe 8 Aprilie 2001 la Catedrala Arhiepiscopală.

ÎPS Teodosie a rememorat în fața credincioșilor momentele de dinaintea ridicării sale la treapta de arhiereu și visul pe care l-a avut înainte să fie hirotonit.

“Întotdeauna m-am socotit nevrednic de această slujire și aș fi vrut să-l refuz pe Preafericitul Părinte Teoctist. Dar Dumnezeu așa a rânduit să am un vis cu câteva zile înainte. Lângă casa părintească unde acum este mânăstirea am visat că era un altar unde slujea și Preafericitul Teoctist.

M-am dus și eu să iau binecuvântarea. Eram ca preot îmbrăcat fără felon și când am ajuns în fața Patriarhului mi-am cerut iertare: nu am apucat să-mi iau felonul. Și el mi-a zis: nici nu trebuie să-l mai iei că primești alt veșmânt. N-am știut ce înseamna acel vis”, a povestit ÎPS Teodosie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*