Au fost anulate alegerile pentru Primăria Costinești. Alegătorii sunt chemați din nou la vot în 7 iulie

Alegeri în județul Constanța. FOTO Adrian BOIOGLU / CTnews.ro
Alegeri în județul Constanța. FOTO Adrian BOIOGLU / CTnews.ro

Alegerile pentru Primăria Costinești au fost anulate astăzi, iar decizia aparține Biroului Electoral Central. Astfel, alegătorii sunt chemați din nou la urne în 7 iulie.

Biroul Electoral Central hotărăște:

Art, 1. – (1) Admite plângerea prealabilă formulată de către Partidul Social Democrat — Filiala Constanţa, prin reprezentant legal Felix Stroe, înregistrată la BEC cu nr. 3485C/BEC2024/18.06.2024, cu consecința desființării Hotărârii BEC nr. 328H/15.06.2024 privind respingerea cererii de anulare a alegerilor în Circumscripţia electorală nr. 29 Costinești, județul Constanţa, formulată de Partidul Social Democrat — Filiala Constanţa.

(2) Admite cererea de anulare a alegerilor pentru funcția de primar în Circumscripţia Electorală nr. 29, Comuna Costinești, Judeţul Constanţa, formulată de către Partidul Social Democrat — Filiala Constanţa, înregistrată la Biroul Electoral Central cu nr. 2819C/BEC2024/11.06.2024.

(3) Respinge, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor pentru consiliul local, consiliul judeţean, preşedinte al consiliului judeţean şi a alegerilor membrilor din România în Parlamentul European în Circumscripţia Electorală nr. 29 Comuna Costineşti, Judeţul Constanţa, formulată de către Partidul Social Democrat — Filiala Constanţa, înregistrată la Biroul Electoral Central cu nr. 2819C/BEC2024/11.06.2024.

Art. 2. — (1) Anulează alegerile pentru funcţia de primar din Circumscripţia electorală nr. 29 Comuna Costinești, județul Constanţa, desfășurate în data de 9 iunie 2024.

(2) Dispune repetarea la data de 7 iulie 2024 a scrutinului pentru funcția de primar al comunei Costineşti, judeţul Constanţa.

Art. 3. – La scrutinul din data de 7 iulie 2024, atribuţiile prevăzute la art. 31 din Legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare, sunt îndeplinite de birourile electorale ale secţiilor de votare constituite pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European și pentru alegerea

autorităţilor administraţiei publice locale din 9 iunie 2024, eventualele înlocuiri ale membrilor acestora urmând a fi efectuate conform Hotărârii Biroului Electoral Central nr. 117/2024 privind aplicarea unitară a art. 2 alin. (5), (6) şi (12)- (14) şi art. 3 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 21/2024 privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul

European din anul 2024 şi a alegerilor pentru autoritățile administraţiei publice locale din anul 2024, în contextul alcătuirii birourilor electorale ale secţiilor de votare, republicată.

Art. 4. — (1) La scrutinul din data de 7 iulie 2024 se folosesc aceleași liste electorale utilizate în secţiile de votare la scrutinul din data de 9 iunie 2024.

La alegerile pentru Primăria Costinești au fost semnalate mai multe probleme, inclusiv faptul că au votat doi ucraineni care nu aveau acest drept.

După ultima numărar a voturilor de la Costinești, iar pe prima poziție s-a clasat Gheorghe Mechenici, candidatul PNL. Diferența dintre el și actualul primar, candidatul PSD Dumitru Jeanu a fost de numai un vot.

BEJ Constanța a constatat însă mai multe inadvertențe.

„Pentru alegeri locale s-au încheiat la Costinești, cu observația că sunt 3 buletine nule considerate valabile, pentru primar, 5 buletine nule considerate valabile, pentru Consiliul Local și s-a constatat că au votat 2 cetățeni ucraineni deși nu aveau drept de vot”, a declarat Vlad Jipa, purtătorul de cuvânt al BEJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*