Asociația Teatrul Vienez a lansat o inițiativă public-privată pentru introducerea teatrului în școli

Elevii Teatrului Vienez de Copii repetând piesa „Visul unei nopți de vară“ de William Shakespeare. FOTO Teatrul Vienez de Copii

Asociaţia Teatrul Vienez de Copii împreună cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice și Inspectoratul Școlar Judeţean Constanța au bucuria de a vă invita la conferinţa “Teatrul în educație”, parte integrantă a proiectului Inițiativa Educațională Națională.

Proiectul își propune atragerea profesorilor spre un tip de predare interactiv, prin utilizarea elementelor teatrale. De asemenea, urmărește introducerea teatrului ca disciplină facultativă ȋn ȋnvăţământul preuniversitar românesc și se adresează deopotrivă copiilor, adolescenților, cadrelor didactice și părinților.

Teatrul Vienez de Copii are o experiență de peste 20 de ani în Austria și de peste 10 ani în România, în domeniul teatrului cu copii.

Ideea s-a dezvoltat și mai mult în urma unui studiu desfășurat în Austria, începând cu anul 2008, de către actrița și regizoarea Sylvia Rotter, fondatoarea Das Wiener Kindertheater și a Teatrului Vienez de Copii, care, împreună cu Dr. Brigitte Sindelar și Prof. Dr. Max H. Friedrich, a căutat să identifice și să cuantifice îmbunătățirea anumitor abilități la copii și tineri, în urma implicării acestora în ateliere teatrale. Rezultatele au arătat îmbunătăţiri în domeniul cognitiv, dar şi în cel al personalităţii.

„Folosind metode de pregătire lingvistică, tehnici de respiraţie şi exerciţii de ritm, atenţie, memorie, improvizaţie, lucru în echipă, copiii învaţă să fie mai încrezători în ei înşişi şi să interacţioneze unii cu alţii, să-şi dezvolte expresia lingvistică şi fizică, într-o atmosferă de auto-descoperire. Teatrul combină atât de multe lucruri… Dar cel mai important este faptul că teatrul te face să te simţi viu.” – Sylvia Rotter, Preşedinte şi fondator al Teatrului Vienez de Copii.

Peste 300 de cadre didactice sunt invitate să se înscrie GRATUIT la conferinţa care va avea loc de la ora 14:00 în data de 26 octombrie la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin” (Str. Bulevardul Ferdinand, nr. 56). Cei cinci speakeri de talie națională și internațională din domeniile neurologie, psihologie, teatru, educație și parenting vor susține prezentări din perspectiva domeniului lor despre importanța elementelor teatrale in educație.

Pe 27 Octombrie va urma o sesiune GRATUITA de ateliere de actorie pentru profesori, la Palatul Copiilor (Str. Soveja, Nr.17), de la orele 09:00 – 13:00 (Seria I) si 14:00 – 18:00 (Seria a II-a), cu participarea a 120 de cadre didactice.

Profesorii sunt îndrumați de către cei 4 traineri să găsească soluții pentru situaţii reale din experința didactică personală. În modulul de 4 ore, aceștia vor trece prin exerciții de Voce, Mișcare, Improvizație, Text și Regie.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice și Inspectoratul Școlar Judeţean Constanța, cu susţinerea BCR Oradea și se bucură de patronajul E.S. Dna Isabel RAUSCHER, Ambasadorul Republicii Austria la Bucureşti.

Participarea în cadrul evenimentului “Teatrul în educație” (conferintă şi workshop-uri) este GRATUITA. La final se vor elibera diplome, atât pentru participarea la conferinţă, cât şi pentru participarea la workshop. Inscrierea se realizează prin completarea formularului online.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*