Asociația elevilor din Constanța cere burse mai mari: “Cu 25 lei elevii nu pot să-și asigure nici costul unui abonament redus pentru autobuz”

Constantin Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța
Constantin Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța

Sumele mici propuse de consilierii locali din Constanța pentru bursele școlarilor nu sunt pe placul celor de la Asociația elevilor din Constanța. Proiectul de hotărâre care intră în discuție pe 13 octombrie aduce ideea unui cuantum de 100 lei/lună pentru o bursă de performanță, 75 lei/lună pentru bursa de ajutor social și câte 25 lei / lună pentru bursa de merit și bursa de studiu.

Elevii spun că bursele ar trebui să fie stabilite în funcție de valoarea salariului minim pe economie. Un procent de 10% din acesta este necesar pentru bursa de merit, 15% pentru bursa de studiu și cea de performanță și 20% pentru cea de ajutor social. Sumele primite de elevi ar crește de la 25 la 105 lei pentru cea mai mică valoare.

Reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța au făcut și un calcul al efortului bugetar și spun că banii există în vistieria locală.

“Cuantumul burselor de merit și de studiu este extrem de mic, elevii neputând să își asigure nici costul unui abonament redus la transportul local în comun, pe o linie, care este 27,5 lei. Propunerea noastră, conform căreia cuantumul bursei se stabilește în funcție de salariul minim economie ar avea ca efect creșterea periodică a sumei, aceasta fiind raportată la condițiile socio-economice existente. Îi asigur pe toți elevii din municipiul Constanța că AEC va întreprinde toate acțiunile necesare, pentru ca aceste cuantumuri să fie mărite” a declarat Constantin-Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*