Asociația Dăruiește Aripi triplează capacitatea de testare COVID din cadrul DSP Constanța

Zece noi cazuri de coronavirus, confirmate cu varianta Delta pe raza județului Constanța

Asociația Dăruiește Aripi a achiziționat recent, cu sprijinul DP World în România, pentru Laboratorului de Diagnostic și Investigare în Sănătate Publică Constanța, un extractor complet automat pentru prelucrarea probelor de testare COVID din județul Constanța. Echipamentul, în valoare de 20.000 de euro, mărește numărul de probe testate, într-un timp mult mai scurt.

DSP Constanța prelucrează probele recoltate de Serviciul de Ambulanță Constanța, probele recoltate în cadrul centrelor de copii și bătrâni din județ, particulare și de stat, de asemenea, deservind și alte instituții publice și de stat, cum ar fi Spitalul Municipal Mangalia, clinici de oncologie private din județ dar și probele recoltate de la pacienții din evidența centrelor de dializă Constanța.

„Am decis să achiziționăm acest echipament în sprijinul constănțenilor, pe fondul crizei pe care o traversăm în această perioadă, județul nostru având cea mai mare rată de infectare din țară. Mulțumim foarte mult DP World Romania și clienților companiei, pentru că au răspuns imediat solicitării de a sprijini această inițiativă. Cu această ocazie, vreau să mă adresez companiilor care pot direcționa 20 la sută din impozit către proiectele Dăruiește Aripi, să ne contacteze, împreună putem mai mult”, a declarat Alina Pătrăhău, fondatoarea Dăruiește Aripi.

Începând cu 15 mai 2020, Laboratorul de Diagnostic și Investigare în Sănătate Publică Constanța a prelucrat până astăzi un număr de 5.990 de teste pentru detectarea noului coronavirus.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*