Asociația Dăruiește Aripi dotează secția de Neonatologie de la Constanța cu un ecograf de ultimă generație

Secția de Neonatologie de la Constanța a fost dotată cu un ecograf de ultimă generație. FOTO Asociația Dăruiește Aripi
Secția de Neonatologie de la Constanța a fost dotată cu un ecograf de ultimă generație. FOTO Asociația Dăruiește Aripi

Asociația Dăruiește Aripi a achiziționat un ecograf performant pentru susținerea activității medicale a secției Neonatologie din cadrul Spitalul Județean Clinic de Urgență Constanța. Secția nu a beneficiat niciodată de un astfel de echipament, a cărui valoare se ridică la suma de 300.000 lei.

„La finele anului trecut anunțam finalizarea lucrărilor de construcție a secției, în valoare de peste 2.060.000 de euro. Aceasta a fost doar o etapă a luptei la care ne-am angrenat – scăderea mortalității neonatale din sud-estul României, iar achiziția ecografului este extrem de importantă în acest scop, în dezvoltarea structurală a serviciilor de neonatologie din Dobrogea”, a declarat Alina Pătrăhău – fondator asociația Dăruiește Aripi.

Echipamentul este folosit pentru diagnosticarea rapidă și mult mai corectă a diverselor patologii neonatale, cum ar fi malformații cardiace, afecțiuni cerebrale și digestive. Achiziția lui scade numărul transferurilor nou-născuților și așa instabili, către alte secții din țară, unde erau trimiși doar pentru punerea diagnosticului. Un beneficiu major îl constituie micșorarea timpului până la instituirea corectă a tratamentului, crescând astfel șansele copilului la supraviețuire și sănătate.

„Acest echipament este unul pe care ni-l dorim de multă vreme, iar acum, că îl avem, calitatea actului medical este îmbunătățită. Vreau să mulțumesc asociației Dăruiește Aripi, care este mereu lângă noi și totodată companiei CELCO care a înțeles cât este de important ca micuții născuți cu probleme să aibă șanse reale la viață și sănătate”, a declarat șeful secției neonatologie, dr. Livia Frațiman.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*