Asociația Dăruiește Aripi dotează secția de Neonatologie de la Constanța cu un ecograf de ultimă generație

Secția de Neonatologie de la Constanța a fost dotată cu un ecograf de ultimă generație. FOTO Asociația Dăruiește Aripi
Secția de Neonatologie de la Constanța a fost dotată cu un ecograf de ultimă generație. FOTO Asociația Dăruiește Aripi

Asociația Dăruiește Aripi a achiziționat un ecograf performant pentru susținerea activității medicale a secției Neonatologie din cadrul Spitalul Județean Clinic de Urgență Constanța. Secția nu a beneficiat niciodată de un astfel de echipament, a cărui valoare se ridică la suma de 300.000 lei.

„La finele anului trecut anunțam finalizarea lucrărilor de construcție a secției, în valoare de peste 2.060.000 de euro. Aceasta a fost doar o etapă a luptei la care ne-am angrenat – scăderea mortalității neonatale din sud-estul României, iar achiziția ecografului este extrem de importantă în acest scop, în dezvoltarea structurală a serviciilor de neonatologie din Dobrogea”, a declarat Alina Pătrăhău – fondator asociația Dăruiește Aripi.

Echipamentul este folosit pentru diagnosticarea rapidă și mult mai corectă a diverselor patologii neonatale, cum ar fi malformații cardiace, afecțiuni cerebrale și digestive. Achiziția lui scade numărul transferurilor nou-născuților și așa instabili, către alte secții din țară, unde erau trimiși doar pentru punerea diagnosticului. Un beneficiu major îl constituie micșorarea timpului până la instituirea corectă a tratamentului, crescând astfel șansele copilului la supraviețuire și sănătate.

„Acest echipament este unul pe care ni-l dorim de multă vreme, iar acum, că îl avem, calitatea actului medical este îmbunătățită. Vreau să mulțumesc asociației Dăruiește Aripi, care este mereu lângă noi și totodată companiei CELCO care a înțeles cât este de important ca micuții născuți cu probleme să aibă șanse reale la viață și sănătate”, a declarat șeful secției neonatologie, dr. Livia Frațiman.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*