Arhiepiscopia Tomisului, explicații despre absența lui ÎPS Teodosie de la ședința Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu / CTnews
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu / CTnews

Arhiepiscopia Tomisului a venit cu mai multe explicații în legătură cu absența lui ÎPS Teodosie de la ședința Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

“Pentru că atât în presă cât și pe canalele de socializare au fost vehiculate informații false precum și îndemnuri la adunări “de susținere” a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Teodosie, Biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului face următoarele precizări:

  1. “Conspirația” creată în mass-media în jurul așa-zisei excluderi a Arhiepiscopului Tomisului de la ședința Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei este falsă. Înaltpreasfințitul Teodosie a fost chemat la Constanța, la căpătâiul unui fiu duhovnicesc,pentru a-l mărturisi și a-i oferi Sfânta Împărtășanie. Fiind o situație gravă, urgentă și neașteptată, care a necesitat deplasareapersonală a Înaltpreasfințitului, nu a mai fost posibilă revenirea în timp util la ședința sinodului mitropolitan.
  2. ⁠Arhiepiscopia Tomisului și întâistătătorul ei, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, resping cu fermitate orice “legătură” imaginară a Preafericitului Părinte Patriarh sau a oricărui membru al Sfântului Sinod cu absența ierarhului nostru de la Sinodul mitropolitan, cauzată de o urgență pastorală.
  3. ⁠Atât Arhiepiscopul Tomisului cât și credincioșii celei mai vechi eparhii a neamului rămân în comuniune și ascultare față de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și față de hotărârile Sfântului Sinod.
  4. ⁠Rugăm pe toți frații de credință să nu ia în considerare nici un îndemn la mitinguri, adunări, manifestații, etc. Considerăm toate aceste activități provocatorii nepotrivite cu rânduiala Bisericii și menite să atragă în derizoriu chiar și cele mai oneste inițiative” – Arhiepiscopia Tomisului.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*