Aproximativ de 20 de pacienți/ oră s-au prezentat la Spitalul Județean Constanța în zilele de Crăciun

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, pregătit pentru minivacanța de 1 Iunie și Rusalii

Peste 1.400 de persoane au fost preluate de medicii din cadrul Unității Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Constanța, începând cu dimineața zilei de 24 decembrie și până marți, 27 decembrie, între care 535 au fost copii.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, în urma investigațiilor de specialitate au fost spitalizați 259 de pacienți. Dintre secțiile cu cele mai multe internări în perioada Crăciunului menționăm secțiile Clinice Pediatrie (62), Cardiologie (28), Neurologie (25) si Gastroenterologie (15).

În prima zi de Crăciun au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe 428 pacienți, iar 91 au fost internați. Alți 470 pacienți au fost înregistrați în evidențele UPU, în ajunul Crăciunului.

Din totalul celor 1.409 cazuri, 23 au fost repartizate pe cod roșu (camera de resuscitare), 132 pe cod galben , pe cod verde – 1197 iar pe codurile alb și albastru, 57 cazuri.

În prima zi de Crăciun, la Spitalul Județean Constanța s-au născut șapte copii, iar în cea de-a doua zi de Crăciun au fost înregistrate alte patru nașteri.

Începând de marți, 27 decembrie, au fost reluate și consultațiile în cadrul Ambulatoriului de specialitate. Acesta a fost închis luni, 26 decembrie, urmând ca măsura să se aplice și în data de 2 ianuarie, când va fi tot zi nelucrătoare, conform Legii 53/2003.

Programul unității medicale nu se modifică în perioada sărbătorilor, iar stocul de medicamente este în permanență actualizat, astfel încât actul medical să fie continuu și de calitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*