Aproximativ 1.000 de șoferi, controlați de polițiștii constănțeni în cadrul unei acțiuni de amploare pe linia consumului de alcool și droguri la volan

Acțiune de amploare pe linia consumului de alcool și droguri, la volan. FOTO IPJ Constanța

Polițiștii rutieri constănțeni, sprijiniți de polițiști ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai altor inspectorate de poliție județene din țară, au desfășurat noaptea trecută o acțiune cu efective mărite, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan. Astfel, aproximativ 1000 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.

Potrivit IPJ Constanța, în urma activităților, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, dintre care 16 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice – sub limita de infracțiune, conducătorilor auto fiindu-le reținute, în vederea suspendării, permisele de conducere. De asemenea, au fost retrase trei certificate de înmatriculare. Totodată, polițiștii rutieri au constatat 14 infracțiuni, dintre care 10 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și două pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Exemple:

În jurul orei 21.30, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 23 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În jurul orei 23.00, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 26 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis,

acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În jurul orei 1.00, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 27 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis și metanfetamină, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*