Aproape trei sferturi dintre candidații constănțeni au promovat concursul național de titularizare, înainte de soluționarea contestațiilor

Examen, educatie, elevi

Înainte de etapa de contestații la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, procentul de promovare a candidaților este de 74,4 la sută. Reamintim că, la nivelul județului Constanța s-au prezentat la acest concurs 891 de candidați care au susținut proba scrisă la 49 de discipline, 91 s-au retras din motive personale și 800 au finalizat proba.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în urma evaluării lucrărilor înainte de etapa de contestații, pe tranșe de note, situația are următoarea configurație:

  • 205 de candidați au obținut note mai mici de 5;
  • 294 de candidați au obținut note între 5 și 7;
  • 297 de candidați au obținut note mai mari de 7, din care 44 candidați au obținut note între 8,50 și 8,99.

În cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar un candidat a obținut media 10 (asistență medicală generală).

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice, organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, conform calendarului specific, publicat de Ministerul Educației.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*