Aproape trei mii de amenzi aplicate de polițiștii constănțeni anul trecut pentru folosirea telefonului mobil

Actiune a polițiștilor constănțeni. FOTO Cătălin Schipor

Aproape trei mii de amenzi au fost aplicate de polițiștii constănțeni în 2019 pentru folosirea telefonului mobil.

În anul 2019, la nivelul județului Constanța au fost înregistrate 182 de accidente rutiere având ca principală cauză preocupări de natură a distrage atenția.

În urma acestor cifre, bilanțul este unul crunt: 13 persoane decedate, 16 persoane rănite grav și alte 238 rănite ușor.

“Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, nu folosiți telefonul mobil atunci când conduceți. Asigurați-vă mereu în oglinzi în mod responsabil – nu știți niciodată cine vă poate apărea în spate. O secundă de neatenție vă poate aduce o adevărată dramă”, au transmis polițiștii constănțeni.

În anul 2019, polițiștii rutieri din Constanța au aplicat 2.934 de sancțiuni contravenționale pentru folosirea telefonului mobil.

În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile, în orice mod, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video. Sancțiunea contravențională pentru nerespectarea prevederilor legale este între 6-8 puncte amendă (870-1.160 lei) și 4 puncte penalizare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*