Aproape 280 de intervenții au fost efectuate de pompierii militari constănțeni, în weekendul ce tocmai s-a încheiat

Echipaj SMURD

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au desfășurat, în decursul weekendului care tocmai s-a încheiat, 279 de misiuni.

Astfel, sâmbătă, 16 iulie, ora 19.44, ISU „Dobrogea“ al județului Constanța a emis un mesaj RO-ALERT valabil pentru unitățile administrativ teritoriale Constanța, Năvodari, Valu lui Traian și Lumina, ca urmare a unei avertizări meteorologice Cod Portocaliu. Fenomenele meteo vizate au fost ploi abundente, intensificări ale vântului și vijelii, descărcări electrice și, izolat, grindină. Ca urmare a fenomenelor meteorologice menționate anterior, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru degajarea unui copac în pericol să cadă și a altor doi copaci căzuți peste două autoturisme. Nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale.

Acordarea primului ajutor:

Echipajele SMURD au intervenit în 220 situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare în cazul persoanelor cu afecțiuni medicale.

Accidente rutiere:

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost solicitați să intervină în cazul a 13 accidente rutiere ce au avut loc pe raza județului Constanța, soldate cu 17 victime, șapte dintre acestea fiind transportate la unități sanitare.

Incendii:

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 29 incendii, din care 23 fiind de vegetație uscată, miriște și gunoi menajer, fiind afectate de flăcări peste 41 hectare.

Misiuni în mediul acvatic:

  • Echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în cazul unei persoane care a fost scoasă la mal de salvamarii ce patrulau în zona plajei Santa Maria Bay. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 60 de ani, fusese văzut plutind în larg. Echipajele SMURD au efectuat manevrele de resuscitare, însă acestea nu au avut rezultat favorabil.
  • Scafandrii Centrului de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție din cadrul ISU Constanța au intervenit, în cursul serii de duminică, 17 iulie 2022, pentru căutarea unui bărbat dispărut într-un canal de irigații, în dreptul localității Hațeg. Acesta a fost găsit și adus la mal, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicii Serviciului Județean de Ambulanță Constanța declarând decesul.

Alte misiuni:

În acest weekend, pompierii militari au fost solicitați să acorde sprijin în cazul altor 12 situații: transport persoană supraponderală, deblocare de ușă, asigurări măsuri PSI la aterizare/decolare elicopter etc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*