Aproape 250.000 de teste de salivă, pentru elevi, au ajuns în județul Constanța

Test pozitiv la COVID-19. FOTO Pixabay

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a distribuit în cursul zilei de vineri, 26 noiembrie, la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța, un număr de 247.000 de teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, pentru 230 de unități de învățământ.

Conform precizărilor Ministerului Educației, aceste teste vor putea fi utilizate sau distribuite la domiciliu joi, 02 decembrie, sau vineri, 03 decembrie.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Constanța, la nivelul județului nostru, în majoritatea unităților de învățământ s-a optat pentru testare la domiciliu, cu excepția a patru instituții școlare în care testarea se va realiza într-o formulă combinată, atât în instituția școlară, cât și la domiciliul elevilor.

„Sunt patru unități de învățământ de stat, dar este și o unitate de învățământ particular, respectiv, Colegiul Național Militar Alexandru Ioan Cuza Constanța (în unitatea de învățământ), Grădiniţa cu program prelungit Lucian Grigorescu Medgidia (mixt), Liceul cu program sportiv Nicolae Rotaru Constanţa (mixt), Liceul tehnologic Pontica Constanţa (mixt) și Şcoala gimnazială Spectrum Constanţa (mixt)”, a precizat inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Sorin Mihai.

El a mai precizat că, în situația efectuării testării cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă la domiciliu, sub supravegherea părintelui ori a reprezentantului legal, rezultatul testării se comunică de îndată, în scris sau electronic, unității de învățământ, respectiv persoanei responsabile desemnate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*