Apele Române Dobrogea Litoral anunță strângerea a 4.500 de tone de alge în luna august

Alge strânse de pe litoral FOTO ABADL

Apele Române Dobrogea Litoral au anunțat strângerea a 4.500 de tone de alge în luna august, peste 1.000 de tone fiind colectate în weekend.

Vânturile puternice din ultima perioadă au adus în ultimele zile la malul Mării Negre o cantitate semnificativă de alge, mai ales în sudul litoralului românesc.

Până în prezent, numai în luna august au fost adunate aproape 4.500 de tone de alge, iar de la începutul lunii mai până astăzi au fost colectate în total peste 9.000 de tone. Numai în acest weekend au fost adunate peste 1.000 de tone din sudul litoralului.

Algele sunt smulse de pe fundul mării de curenți în timpul furtunilor puternice și aduse la țărm. Acestea se dezvoltă în număr mare la adâncimi mici în condiții de temperaturi ridicate și multă lumină.

Sistemului de Gospodărirea Apelor Constanța al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) intervine cu utilajele din dotare pentru a aduna algele de la linia țărmului numai noaptea pentru că pe timpul zilei nu se poate acționa din motive de siguranță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*