Anul trecut, fiecare medic din Spitalul Județean Constanța a îngrijit 216 pacienți internați. Cei mai mulți pacienți au fost copii

UPU - Unitatea Primire Urgență Spitalul clinic Judetean de Urgentă Sf. Ap. Andrei Constanta. FOTO Cătălin Schipor

55.561 pacienți au fost externați în anul 2017 de Spitalul Clinic Județean de Urgentă „Sf. Apostol Andrei” Constanța, ceea ce înseamnă 216 bolnavi/medic. Cei mai mulți pacienți internați în cadrul SCJU au reprezentat urgente medicale, restul fiind internați în urmă unei programări. Din nefericire, copii au reprezentat ponderea cea mai mare după secția de Obstretică Ginecologie, care arată încă o dată necesitatea unui spital de pediatrie în Constanța. Medicii trag un semnal de alarmă: 244 de micuți au trecut prin secția de Hematologie-oncologie pediatrică, iar alți 120 au ajuns la Diabet și Boli metabolice.

În medie, fiecare medic din ambulatoriul de specialitate a consultat 3.993 pacienți, în vreme ce un medic din cadrul UPU a avut în 2017, 3906 pacienți. În total, în anul 2017, la UPU au fost înregistrați 133.000 pacienți. Durată medie de spitalizare, pe spital a fost de 6,03 zile iar cele mai aglomerate secții au fost:

-Pediatria- 7.262 pacienți externați
-Obstetrică-Ginecologie 1 și 2 -total 7.407 paciente externate (4127 OG 1 , 2920 OG 2)
-Cardiologia- 3.959 pacienți externați
-Neurologie-3.414 pacienți externați
-Neonatologie-3.084 pacienți externați

Un semnal de alarmă îl trag medicii din cadrul departamentului Hematologie-oncologie pediatrică, care au externat 244 pacienți. O altă problemă mare este semnalată de specialiștii în Diabet și Boli metabolice care, au avut că pacienți, 120 de copii.

Din punct de vedere administrativ, 2017 a fost anul în care s-a schimbat conducerea SCJU (Manager, Director Medical, Director Îngrijiri, Dir. Financiar contabil, Șef Serv. Achiziții). Tot în 2017, în luna decembrie, SCJU a trecut printr-o etapă extrem de importantă și anume reacreditarea. O săptămâna întreagă întreg personalul a fost verificat de către o echipă de evaluatori de la Agenția Națională de Management al Calității în Sănătate. Acreditarea unităților spitalicești este valabilă 5 ani și, de rezultatul obținut, depind fondurile de la bugetul de stat.

Îmbunatățirea serviciilor sanitare 2017

-Reparații capitale pentru Laboratorul Angiograf
-Proiectarea și reamenajarea secției de Radioterapie
-Amenajarea Secției Sterilizare
-Modernizarea dotărilor UPU (înlocuire covor antibacterian PVC și montare protecții pereți);
-Proiectarea instalațiilor electrice la Policlinică 2 ;
-Achiziționarea unui ecograf staționar Doppler pentru investigații de tip neurologic
-Alte dotări (50 pături pt sălile post operatorii, 400 noptiere, 470 dulapuri pentru rufe curate și 170 pături metalice pentru saloane, 50 calculatoare pentru 30 de secții ale Spitalului);
-Aparate performanțe de anestezie, prin intermediul proiectulului Băncii Mondiale pentru achiziția echipamentelor de anestezie
-Tărgi ultraperformante pentru transportul pacienților (pt UPU)
-Incubator neonatal achizionat de Fundația pentru Smurd, cu spijinul OMV Petrom

Semnarea celor 2 contracte, la sfârșitul anului 2017, respectiv începutul lui 2018:

-pentru echipamente de radioterapie, ctr. semnat în luna noiembrie 2017
-pentru echipament de imagistică prin rezonantă magnetică și un sistem de arhivare a imaginilor medicale – PACS, contractul semnat în luna ianuarie 2018.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*