Angajații Rompetrol au voluntariat în comuna constănțeană Corbu. 2200 copaci plantați într-o singură zi

Voluntarii Rompetrol au plantat copaci la Corbu
Voluntarii Rompetrol au plantat copaci la Corbu

Angajații KMG International din București și de pe platforma Petromidia au ieșit la plantat. Astfel, într-o singură zi ei au sădit 2200 de copaci din speciile salcie și sălcioară în comuna constănțeană Corbu.

Voluntariat al angajaților KMG International: 2200 de copaci plantați în județul Constanța

“Este responsabilitatea companiei şi a angajaţilor de a proteja mediul și de a transmite către generațiile viitoare o cultură a protecției mediului, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, ecologică și socială. Acordăm o atenție deosebită zonelor din vecinătatea platformei Petromidia, situate în aproprierea Mării Negre, a lacului Siutghiol, a biosferei Deltei Dunării şi a ecosistemului aferent canalului Midia, precum şi a localităţilor Năvodari, Corbu şi Constanţa. Scopul nostru este de a ne desfășura activitatea în conformitate cu cele mai înalte standarde și de a ne aduce în mod constant contribuția la conservarea mediului și dezvoltarea comunităților locale prin acțiuni responsabile” – a declarat Yedil Utekov, director general Rompetrol Rafinare.

La activitatea de voluntariat au participat atât angajați, cât și membri din comunitate, autorități locale, jurnaliști. Speciile de pom plantate au fost recomandate de autoritățile de mediu, în funcție de caracteristicile solului și clima Dobrogei.

Plantarea de copaci este doar una dintre inițiativele dezvoltate de KMG International în Constanța, fiind integrată într-o colaborare de lungă durată dintre Grup și comunitățile locale. Printre proiectele realizate amintim: înființarea primului centru de reabilitare respiratorie, în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, reabilitarea și dotarea cabinetului stomatologic care deservește unităţile şcolare din oraşul Năvodari, realizarea unui sistem de iluminat în cadrul Școlii Grigore Moisil Năvodari, folosind panouri solare fotovoltaice, dar și multiple acțiuni de ecologizare a unor zone degradate.

În cei peste 35 de ani de existență, rafinăria Petromidia a procesat peste 100 milioane tone de materie primă, cea mai mare cantitate de petrol prelucrată de o rafinărie românească. Compania Rompetrol Rafinare, principalul activ al KMG International, operează rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, fiind și unicul producător de polimeri din țară.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*