Angajații Rompetrol au voluntariat în comuna constănțeană Corbu. 2200 copaci plantați într-o singură zi

Voluntarii Rompetrol au plantat copaci la Corbu
Voluntarii Rompetrol au plantat copaci la Corbu

Angajații KMG International din București și de pe platforma Petromidia au ieșit la plantat. Astfel, într-o singură zi ei au sădit 2200 de copaci din speciile salcie și sălcioară în comuna constănțeană Corbu.

Voluntariat al angajaților KMG International: 2200 de copaci plantați în județul Constanța

“Este responsabilitatea companiei şi a angajaţilor de a proteja mediul și de a transmite către generațiile viitoare o cultură a protecției mediului, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, ecologică și socială. Acordăm o atenție deosebită zonelor din vecinătatea platformei Petromidia, situate în aproprierea Mării Negre, a lacului Siutghiol, a biosferei Deltei Dunării şi a ecosistemului aferent canalului Midia, precum şi a localităţilor Năvodari, Corbu şi Constanţa. Scopul nostru este de a ne desfășura activitatea în conformitate cu cele mai înalte standarde și de a ne aduce în mod constant contribuția la conservarea mediului și dezvoltarea comunităților locale prin acțiuni responsabile” – a declarat Yedil Utekov, director general Rompetrol Rafinare.

La activitatea de voluntariat au participat atât angajați, cât și membri din comunitate, autorități locale, jurnaliști. Speciile de pom plantate au fost recomandate de autoritățile de mediu, în funcție de caracteristicile solului și clima Dobrogei.

Plantarea de copaci este doar una dintre inițiativele dezvoltate de KMG International în Constanța, fiind integrată într-o colaborare de lungă durată dintre Grup și comunitățile locale. Printre proiectele realizate amintim: înființarea primului centru de reabilitare respiratorie, în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, reabilitarea și dotarea cabinetului stomatologic care deservește unităţile şcolare din oraşul Năvodari, realizarea unui sistem de iluminat în cadrul Școlii Grigore Moisil Năvodari, folosind panouri solare fotovoltaice, dar și multiple acțiuni de ecologizare a unor zone degradate.

În cei peste 35 de ani de existență, rafinăria Petromidia a procesat peste 100 milioane tone de materie primă, cea mai mare cantitate de petrol prelucrată de o rafinărie românească. Compania Rompetrol Rafinare, principalul activ al KMG International, operează rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, fiind și unicul producător de polimeri din țară.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*