Amplă acțiune a autorităților în Neptun

Acțiune a polițiștilor. FOTO IPJ Constanța

În noaptea de 16 spre 17 februarie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia , Secției 1 Poliție Neptun și Serviciului de Investigare a Criminalității Economico-Financiare, împreună cu jandarmi ai Gupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța și specialiști ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au desfășurat o acțiune pentru combaterea criminalității economice și pentru respectarea legislației muncii și a celei privind securitatea la incendii.

Potrivit IPJ Constanța, în cadrul activităților derulate, s-a procedat la verificarea unui club din stațiunea Neptun, ocazie cu care s-a constatat că acesta nu ar respecta normele legale privind paza bunurilor și legislația economică.

Asfel, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economico-Financiare au aplicat societății respective o sancțiune contravențională în baza O.U.G. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare 30.000 de lei, fiind ridicată în vederea indisponibilizării suma de 1.305 de lei.

Totodată, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 200 de lei, în baza H.G. 301/2010, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune la Legea 8/1996, privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Totodată, în baza Legii 61/1991, a fost înaintată, către autoritatea competentă, propunerea de suspendare a activității societății, pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile, fiind constatată săvârșirea contravenției de servire a minorilor cu băuturi alcoolice.

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au constatat că societatea în cauză nu ar respecta prevederile legale privind apărarea împotriva incendiilor.

În acest sens, au fost aplicate o sancțiune contravențională în baza Legii 307/2006, privind apărarea împotriva incendiilor, în valoare de 50.000 de lei, și 9 sancțiuni contravenționale în baza O.M.A.I. 163/2007, pentru aprobarea Normelor generale de apărare împotriva incendiilor, în valoare de 2.500 de lei.

Concomitent, polițiștii au acționat și pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise.

Astfel, au fost legitimate peste 60 de persoane și au fost verificate aproximativ 50 de vehicule.

În urma nereguliulor constatate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 la Legea 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, și 2 la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de aproximativ 2.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*