Amenzi de peste jumătate de milion de lei, aplicate de jandarmii constănțeni în acest sezon estival

Misiunile jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa în sezonul estival 2020. FOTO IJJ

Peste 130 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean Constanța au fost zilnic la datorie în acest sezon estival, acționând în cooperare cu polițiștii constănțeni, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională .

În timpul misiunilor executate în sezonul estival au fost aplicate 1.625 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 520.000 de lei. Între faptele sancționate s-au numărat desfășurarea de activități comerciale fără îndeplinirea condițiilor legale, adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, tulburarea liniștii publice, consum de alcool în locuri publice, apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană aptă de muncă, pătrunderea cu încălcarea normelor legale de acces în sediul unei instituții publice, nerespectarea măsurilor dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2, intrarea cu autoturismul pe plajă.

În aceeași perioadă echipajele de jandarmerie au constatat 27 fapte de natură penală pe linia comercializării unor bunuri susceptibile de a fi contrafăcute, a deținerii de substanțe cu efect halucinogen și pescuitului cu unelte interzise de lege.

În cursul sezonului estival au mai fost executate 430 de misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanțe sau parchete și peste 400 de misiuni în cooperare cu alte instituții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*