Amenzi de peste 7.300 de lei, aplicate de polițiști celor care nu au purtat mască sau au ieșit nejustificat în intervalul orar 23.00 – 05.00

Amenzi aplicate celor care nu au purtat mască sau au ieșit nejustificat în intervalul orar 23.00 - 05.00. FOTO IPJ Constanța

Polițiștii din Năvodari au organizat, în cursul nopții trecute, o acțiune pe linia prevenirii și limitării răspândirii infecției cu noul coronavirus, precum și pentru prevenirea și combaterea încălcării legislației rutiere.

Astfel, potrivit IPJ Constanța, au fost verificate societățile comerciale de pe raza de competență și au fost controlate peste 100 de autoturisme, fiind constatată o infracțiune la regimul rutier. În jurul orei 22.00, patrula mixtă formată din polițist din cadrul Poliției orașului Năvodari și jandarm din cadrul IJJ Constanța, a identificat un bărbat, de 30 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia Nord, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pentru perioada în curs.

De asemenea, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, dintre care șase la O.U.G. 195/2002 și 11 la Legea 55/2020, pentru nepurtarea măștii de protecție și lipsa motivului justificat de a părăsi locuința în intervalul orar 23.00 – 05.00, în valoare totală de 7.320 de lei.

Totodată, polițiștii au identificat o societate comercială în care nu se respectau restricțiile instituite prin H.G. 35/2021, în ceea ce privește distanțarea fizică între persoane. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*