Amenzi de peste 600.000 de lei în prima săptămână a activitate a Comandamentului Sezon Estival 2023

Vedere aeriană a stațiunii Mamaia. FOTO Primăria Constanța

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, au desfășurat activități de control riguroase în unitățile de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare, în perioada 26 iunie – 2 februarie 2023.

Astfel, au fost verificate 260 de unități localizate în cele șase zone de interes turistic, respectiv Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costinești, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Mangalia și Constanța.

Rezultatele acestor controale au scos la iveală o serie de deficiențe alarmante în domeniul siguranței alimentare:

  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;
  • nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorificare a produselor alimentare;
  • depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • produse în afara termenului de valabilitate.

Ca urmare a constatărilor, inspectorii au aplicat sancțiuni contravenționale asupra a 62 de unități, cu amenzi în valoare totală de 617.200 de lei. În plus, un restaurant din Costinești a primit o Ordonanță de Suspendare a Activității, iar o braserie din Mamaia Sud i s-a interzis activitatea.

În cadrul acțiunilor de control, au fost confiscate și direcționate către unități de neutralizare produse alimentare în valoare totală de 236 de kilograme, printre care se numără carne de vită, carne de pui, pește și produse din pește, precum și înghețată.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), prin intermediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786.577.007. Aici, cetățenii pot face sesizări sau pot obține informații suplimentare referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. De asemenea, ANSVSA a activat și numărul gratuit al Call-Center-ului: 0800.826.787, disponibil din orice rețea de telefonie, pentru a oferi asistență și informații relevante.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*