Amenzi de peste 300.000 de lei, aplicate în ultima săptămână pe litoral de jandarmii Grupării Mobile Constanța

Jandarmii Grupării Mobile în misiune, în perioada 17 - 24 iulie
Jandarmii Grupării Mobile în misiune, în perioada 17 - 24 iulie

Peste 200 jandarmi ai Grupării Mobile au acționat în ultima săptămână, zilnic, în mod independent dar și în sistem integrat cu Poliția, pentru menținerea ordinii publice și asigurarea climatului de ordine și siguranță, în Constanța și pe litoralul Mării Negre, la Mamaia, Costinești și Vama Veche. Au fost executate peste 100 de misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice.

Potrivit Grupării Mobile, în această perioadă jandarmii au aplicat 922 de sancțiuni contravenționale, dintre care 287 de avertismente scrise și 635 de amenzi, valoarea acestora fiind de peste 312.950 de lei. Majoritatea sancțiunilor contravenţionale au fost acordate pe linia comerțului ilegal cu produse de patiserie, fructe și porumb fiert.

„Recomandăm turiștilor să nu cumpere produse alimentare din locuri neautorizate, comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure condițiile optime de transport, depozitare si comercializare si nu poate elibera bon de casa cu care să justificați tranzacția comercială si riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea”, au precizat sursele citate.

De asemenea, jandarmii grupării au constatat 15 fapte de natură penală, dintre care 13 în mod independent și două în cooperare cu Poliția, fiind identificați 23 de făptuitori. Au mai fost executate nouă misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanțe sau parchete.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*