Amenzi de peste 3.500 de lei pentru „colindătorii” care tulbură liniștea publică

Mai multe persoane care colindau, deranjând liniștea publică, au fost amendate de polițiști. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii constănțeni le atrag atenția colindătorilor că pot fi sancționați dacă modalitatea prin care se exprimă este deranjantă pentru cetățeni. Colindatul cu boxa sau vuvuzele, de exemplu, se încadrează la tulburarea ordinii și liniștii publice.

Potrivit Poliției Județene, în municipiul Constanța au fost surprinse, în weekend, două grupuri de persoane, care au ieșit la colindat, având asupra lor diverse echipamente muzicale.

Astfel, la data de 17 decembrie, polițiști din cadrul Secției 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un grup, format din șase persoane, deranja ordinea și liniștea publică prin strigăte, țipete, fluierat și bătut în tobă, pe strada I.L. Caragiale din municipiul Constanța. Cei în cauză, cu vârste cuprinse între 39 și 49 de ani, au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 1.800 de lei.

De asemenea, la data de 18 decembrie, în jurul orei 14.30, polițiști din cadrul Secției 4 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe strada Răzoare din municipiul Constanța, un grup de colindători costumați în Moș Crăciun, tulbură liniștea publică prin strigăte, țipete, fluierat și bătut în tobă. Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat 6 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 66 de ani, aceștia fiind sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 1.800 de lei.

„Pe această cale, reamintim cetățenilor faptul că tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larmă constituie contravenție, potrivit Legii 61/1991, și se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

De asemenea, persoanelor care surprind astfel de încălcării ale legii li se recomandă să sesizeze numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau secția de poliție de pe raza locuinței.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*