Amenzi de peste 20.000 de lei, în urma unor acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție. FOTO IPJ Constanța

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța (Secțiile de poliție urbană și Secțiile 1 și 2 Rurală Constanța) au desfășurat, marți, activități de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Deoarece în municipiul Constanța, incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, aproximativ 50 de polițiști au verificat modul în care se respectă măsurile aplicate, atât în ceea ce privește activitatea, în spațiile închise, a societăților comerciale vizate de noile reglementări legale, cât și în privința purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise. Astfel, au fost controlate 65 de locații de interes (restaurante, satul de vacanță, portul turistic Tomis, parcuri, etc.), fiind totodată legitimate peste 550 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 149 de sancțiuni contravenționale în valoare de 23.000 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție.

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție. FOTO IPJ Constanța

Totodată, având în vedere faptul că în județul Constanța s-a instituit obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile deschise, în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii constănțeni verifică aceste aspecte.

„Precizăm faptul că nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție și se sancționează cu amendă, limitele amenzilor fiind cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Scopul nostru nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*