Amenzi de peste 120.000 de lei, aplicate de polițiștii locali constănțeni pentru nerespectarea legislației din domeniul protecției mediului

Amenzi de peste 120.000 de lei, aplicate de polițiștii locali constănțeni. FOTO DGPL Constanța

Direcția Generală Poliția Locală Constanța a desfășurat în cursul săptămânii trecute mai multe activități specifice care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor.

Astfel, au fost constatate mai multe nereguli, fapt pentru care s-au aplicat 230 sancțiuni contravenționale pentru murdărirea carosabilului sau a drumului public cu diverse materiale/ substanțe, scoaterea gunoiului menajer în ziua de gunoi în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane), abandonarea/ depozitarea necorespunzătoare a gunoiului pe domeniul public, neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces ori depozitări de deșeuri de orice fel.

Pe lângă sancțiunile aplicate, polițiștii locali au stabilit și măsuri pentru rezolvarea neconformităților constatate. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale a fost de 123.900 de lei.

Cetățenii sunt rugați să semnaleze fapte antisociale care țin de buna gospodărie și protecția mediului la numerele de telefon 0241/484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*