Amenzi de peste 100.000 de lei pentru șoferii care au depășit viteza legală

Șofer care a depășit viteza legală. FOTO IPJ Constanța

La data de 3 martie, polițiștii Serviciului de Siguranță Rutieră, precum și ai formațiunilor rutiere, au desfășurat o amplă acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

Acțiunea s-a desfășurat pe raza întregului județ, aparatele de măsurare a vitezei fiind amplasate pe principalele drumuri naționale și județene.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 185 de sancțiuni contravenționale, dintre care 114 pentru nerespectarea limitei legale de viteză pe tronsonul de drum respectiv.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 102.000 de lei.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 15 permise de conducere, dintre care 7 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, trei pentru conducere sub influența alcoolului, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.

La data de 3 martie a.c., în jurul orei 11.50, polițiștii au identificat un bărbat, de 57 de ani, care a condus un autoturism, pe D.N. 2A, aparatul radar înregistrând viteza de 169 km/h, pe un tronson de drum unde limita de viteză este de 100 km/h.

La data de 3 martie a.c., în jurul orei 20.50, polițiștii au identificat o femeie, de 35 de ani, care a condus un autoturism, pe D.N. 2A, aparatul radar înregistrând viteza de 169 km/h, pe un tronson de drum unde limita de viteză este de 100 km/h.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*