Amenzi de aproape 55.000 de lei, aplicate de polițiștii locali constănțeni pentru cerșetorie, consum de băuturi în spațiul public sau aruncarea deșeurilor la întâmplare

Amenzi de aproape 55.000 de lei, aplicate de polițiștii locali constănțeni. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali constănțeni desfășoară permanent acțiuni de verificare a respectării măsurilor pentru îmbunătățirea activităților de gospodărire și înfrumusețare a localității, a măsurilor de protecție individuală, a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, a circulației pe drumurile publice, precum și eradicarea comerțului stradal neautorizat. Zilele trecute au fost vizată zona piețelor Griviței, Balada, Unirii și Brick.

Astfel, potrivit Direcției Generale Poliția Locală Constanța, cu această ocazie au fost verificate 35 de societăți comerciale și legitimate 410 persoane, fiind aplicate 146 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de 54.890 lei, pentru încălcarea prevederilor mai multor acte normative aflate în competența polițiștilor locali cu atribuții în domeniile: ordine publică, circulație rutieră și activitate comercială.

Cele mai multe abateri au vizat nepurtarea măștii de protecție, consumul de băuturi alcoolice în spațiul public, aruncarea de ambalaje și gunoi pe domeniul public. O persoană care apela la mila publicului a fost predată reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială, în vederea reintegrării acesteia în societate.

În același timp, polițiștii locali au acționat și în zonele aglomerate, precum stațiile CT Bus, mijloacele de transport public de persoane, parcurile, piețele, centrele comerciale și parcările publice, pentru a verifica respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei COVID-19.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*