Amenzi de aproape 350.000 de lei, aplicate de polițiștii locali constănțeni agenților economici în baza legii privind gestionarea deșeurilor

Amenzi de aproape 350.000 de lei, aplicate de polițiștii locali constănțeni agenților economici. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali din cadrul Serviciului control protecția mediului desfășoară, începând cu data de 08 iunie, acțiuni în baza Legii nr. 211/2011 privind gestionarea deșeurilor. Agenții verifică modul în care operatorii economici din diferite zone ale orașului înțeleg sa colecteze și să predea deșeurile separat către firma de salubritate sau către cei care au ca obiect de activitate colectarea, transportul și valorificarea deșeurilor reciclabile.

Astfel, au fost verificate un număr de 37 de societăți comerciale, fiind aplicate 27 de sancțiuni în valoare totală de 334.500 lei.

„Menționăm că aceste verificări continuă și în perioada următoare, motiv pentru care recomandăm tuturor persoanelor fizice și juridice să colecteze selectiv deșeurile pe care le generează din activitatea proprie și să le depoziteze separat în recipiente distincte pentru fiecare tip de deșeu în vederea predării acestora către operatorii de salubritate”, au precizat reprezentanții DGPL Constanța.

Nerespectarea acestor obligații poate fi sancționată cu amendă contravențională cuprinsă între 20 000 și 40 000 lei pentru persoanele juridice și între 3000 și 6000 lei pentru persoanele fizice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*